Uw zoekopdracht Uw zoekopdracht

home | Loosduinen

in Digi-tales en verhalen

Tuindersdorp Loosduinen

De makers van de Digi-Tales hebben een innige band met Loosduinen en koesteren hun herinneringen  aan dit unieke tuindersdorp,  waar anno 2013 nog slechts één tuinder het beroep uitoefent.

De herinneringen zijn vormgegevenin Digi-Tales, superkorte filmpjes met een persoonlijk verhaalengemaakt aan de Verhalentafel in Bibliotheek Den Haag.

De herinneringen zijn afkomstig van tuinders, een keurmeester bij de veiling, een leerling van de ambachtsschool die stage liep bij de Westlandse Stoomweg Maatschappij, de slagersdochter, de tuindersdochter en de winkelier van het Emaillehuis. De in beeld gebrachte verhalen zijn heel divers en vertellen over Loosduinen in de Hongerwinter van 1944-45, het keuren van groente en fruit, verhalen over teelt onder ‘platte ramen’ en de modernisering van de groente- en fruitteelt, over Tuinders en Bleekers, over slagerij Beijersbergen en wasserij Maairust. De Digi-Tales zijn een feest van herkenning voor iedereen die bekend is met het leven in een tuindersdorp zoals Loosduinen dat jarenlang is geweest en waardevol voor een nieuwe generatie Hagenaars.

Deelnemers en hun verhalen:

Reacties: Geen berichten
De reageermogelijkheid is momenteel gesloten.