Uw zoekopdracht Uw zoekopdracht

home | Wederopbouw van Den Haag, 1940-1965

in 6 Digi-tales

In de periode na de Tweede Wereldoorlog is er flink gebouwd in Den Haag. Delen van de stad werden opnieuw bebouwd en Den Haag werd sterk uitgebreid. Het was een tijd van optimisme en groei, van geloof en vertrouwen in de vooruitgang. Deze tijd van wederopbouw is van grote invloed geweest op het aanzicht van de stad. Resultaat is het afwisselende stadsbeeld dat wij nu kennen.

 

Persoonlijke verhalen
Hagenaars hebben hun herinneringen opgehaald aan de herbouw van verwoeste stadsdelen. Zij hebben de wederopbouw en de stadsuitbreiding met eigen ogen waargenomen: Bezuidenhout na het Vergissingsbombardement, de bouw van Moerwijk, Morgenstond en Bouwlust. Het zijn de persoonlijke, in beeldgebrachte verhalen over flats, kerken, scholen, bedrijven en kantoren uit de periode 1940-1965.

Deelnemers en hun verhalen:

 

Nieuwe Haagse Herinneringen heeft samengewerkt met Monumentenzorg en Welstand Den Haag.

 

Reacties: 1-1
Door Gast: H van der Kooij @ 2020-02-05 09:27:17
Van Alkemadelaan
Beste mw. Doorten-Huiskes,

Ik las uw stukje over uw naoorlogse ervaringen in het Haagse. Wat mij trof was dat u heeft gewerkt op de Van Alkemadelaan. Nu meen ik mij te herinneren dat ook mijn (Engelse) moeder daar heeft gewerkt. Ik weet echter niet bij welk ministerie of afdeling. Waren er meerdere op dat adres gevestigd voor zover U weet?

Mijn (inmiddels overleden) moeder heette Irene van der Kooij-Sindall.

Wellicht kunt u mij helpen.

Met vriendelijke groet,
Henri van der Kooij
Reacties: 1-1
De reageermogelijkheid is momenteel gesloten.