Uw zoekopdracht Uw zoekopdracht

Tuindersdorp Loosduinen

Christa Meijer

 

Ik ben Christa Balk geboren op 04-06-1941 te Loosduinen. Ik kom uit een gezin van 5 kinderen. Wij woonden in de Hovybuurt en het was alsof er geen ander dorp was dan Loosduinen.

Ons gezin had door de vele kassen en koudegrond tuinders werk en eten gehad, want wat er werd doorgedraaid op de veiling werd door mij en andere kinderen uitgezocht. Moeder was erg blij met wat extra groente en fruit.

Ook later in de tomatenkassen werden er voor een zakcentje tomaten geplukt en soms ook gegooid. De groenteveiling met de schuiten was voor mij als een speeltuin.

We konden er vissen en in de winter schaatsen. Als er een schuit langskwam met kisten komkommers sprong ik erop voor komkommerstekjes. Het gebeurde meerdere keren dat ik de schuit miste en dus in het water belande. Ik was één van de weinigen die dat durfde .

De stekjes die ik kreeg deed ik onder mijn jas om ze stiekem op school uit te delen.

Ik heb altijd tussen de kassen gewoond en heb de Geestgronden (nu Nieuw Waldeck) om mij heen zien verdwijnen. Wanneer ik door het Westland fiets en de kassen om mij heen zie is het jammer dat er in Loosduinen zoveel verdwenen is en dat er nu nog slechts 1 tuinder met kassen over is in Ockenburg.

Dankzij de hardwerkende tuinders heb ik er een fijne jeugd gehad.

 

Christa Balk

 

 

 

 

 

Reacties: Geen berichten
De reageermogelijkheid is momenteel gesloten.