Uw zoekopdracht Uw zoekopdracht

Spel in Banka

Roy van den Dungen Gronovius

De kiem van mijn sportleven is gelegd op het schoolplein in Indonesié, waar we met een aantal Nederlandse kinderen privéles kregen in een villa. We speelden Kitrak en Kastibal. Later op de Daltonschool in Den Haag, deed ik mee met de jaarlijkse honkbalcompetitie georganiseerd door Vodo, opgericht door Indo’s. Daar begon mijn carrière als honkbalspeler bij STORKS. Samen met teamgenoot Rudi Dom speelden we bij Sparta en hebben we meegedaan aan Europese en wereldkampioenschappen. Mijn integratie vond plaats via de sport, en hoe gaat dat nu anno 2012?

Reacties: 1-6
Door Gast: willem smit @ 2013-07-10 14:43:35
softbal
Beste Roy,
Van het team van Dalton maakte ik als derde honkman deel uit. Ik kan me heel goed herinneren dat jij een van onze werpers was, tezamen met Jaap de Roode. Verder waren Michael Hanekroot, Peter van Exel, Gerrit van der Meer, Mike Schmidt, de gebroeders Koppendraaier ook altijd aanwezig. Peter Apontoweil, die helaas is overleden, was vaak scheidsrechter. Ook hebben we veel in gesoftbald in een of andere schoolcompetitie en dat liep volgens mij ook goed af. Later ben ik naar Aruba gegaan en softbal daar nog steeds, maar wel rustig aan in de 60+ competitie.
Leuk wat van je gehoord te hebben. Er waren ook honkballers van Tjikalong op onze school.
Met vriendelijke groet,

Willem Smit
Door Gast: wouter hildebrandt @ 2013-07-29 16:48:21
dalton verleden
Beste Roy,
Wim Smit herinnert zich ook niet meer alles.....
Op de ijsbaan was Wim van Zijl meestal de pitcher van de Dalton Dodgers.
Zelf speelde ik tweede honk zoals later ook bij VODO honkbal (Vereniging opgericht door Overbruggers), waarschijnlijk omdat er zulke leuke meisjes softbalden.
Jij speelde in die tijd voor Tjivod. Meestal wonnen de Dodgers. Verder herinner ik me dat je uitblonk in elke sport die je deed ook bijv. basketbal en atletiek(?).
Natuurlijk herinner ik me je de lange verbintenis met Netteke Wegener, die altijd met haar vriendin (? Schieferlie) op de IJsbaan kwam kijken.
Heb je nog vaak in Haarlem zien spelen tijdens de Haarlemse Honkbal weken en kon dan net zo als bij Kees van Kooten zeggen: met Roy heb ik nog samengespeeld.
Het allerbeste,
Wouter Hildebrandt
PS Er zijn een paar golfers (Indische jongens) in Brabant met de naam van der Dungen, soms familie
Door Gast: felicia aardema @ 2013-09-07 10:46:24
fa. van den Dungen Gronovius
Goedemorgen,

Een vraag:
is er een relatie /of bekendheid met Nettie en/of Eddie van den Dungen Gronovius uit Indonesie?Daarna Nederland.
Nettie was de moeder van mijn inmiddels overleden partner Evert Jan Bon.Voor de kinderen houd ik een van den Dungen Gronovus archief bij ( start documenten van 1883, Soerabaya,Johan Theodoor van den Dungen Gronovius).
Groeten,Felicia Aardema
Door Gast: Nel Hoogmoed @ 2015-03-07 11:40:43
VODO
Ik ben op zoek naar de geschiedenis van de Vereniging Opgericht door Overbruggers. Ik heb heel lang (tussen 1960 en 1973) bij VODO basketbal en softbal gespeeld. Ik was goed bevriend met de zusjes van der Meulen, die in 1960 uit Nieuw Guinea waren gekomen. Weet jij meer?
Door Gast: Kees van der Linden @ 2015-03-19 14:30:54
Tjikalong Honkball
Roy
I came across your web during a surge for the name Tjikalong honkball. I was a member for a short time in 1959 and still have a copy of The Tjikalong Observer. Girls fast pitch softball has been part of our life and our youngest daughter Jessica van der Linden had a great carrier in the sport. Last September 2014 she was inducted in the Florida State Hall of Fame. I stopped coaching in 2009 I still read and speek Dutch but writing is a problem. I left Holland in October 1960 for the US.
Your story is so interesting and familiar since I came to Holland from Surabaya in 1954.

Greetings from Cerritos California
Kees
Door  @ 2019-02-21 19:52:39
honkbal bij VODO en Tjikalong
Pas onlangs stuitte ik op deze berichten, die veel herinneringen losmaakten.
Zelf heb ik in de betreffende periode gehonkbald bij Tjikalong (met Jimmy Coert en Rudy Mooy) en bij VODO (met Peter Groen, Wouter Hildebrandt, Hans Kandou etc.).
Hierbij een foto uit die tijd.
Reacties: 1-6
De reageermogelijkheid is momenteel gesloten.