Uw zoekopdracht Uw zoekopdracht

Jan de Weertstraat

In december 1934, toen ik drie jaar was, ben ik met mijn ouders en mijn broertje van elf maanden in de Jan de Weertstraat 33 komen wonen.
Mijn vader had dit huis, wat nieuw gebouwd was, gekocht voor fl. 3.600,-!

Het zijn kleine eengezinshuisjes. Eigenlijk maar geschikt voor vier personen. Ons gezin heeft er uiteindelijk korte tijd met acht personen gewoond, tot mijn oudste broer ging studeren.
Mijn vader heeft de vliering tot zolderkamer verbouwd en daar sliep ik op het laatst met een zusje en een broertje. Achter de keuken heeft mijn vader later, toen ik het huis uit was, een 'douche' gemaakt.

Ik heb tot mijn trouwen in 1957 hier gewoond. Op een van de foto's kun je zien dat we midden op de weg konden spelen: steppen, sleeën enz. In de omgeving was eerst nog veel onbebouwd land. 'Landjes' noemden we die en we speelden er met veel fantasie. Het was de buitenkant van Den Haag. In de oorlogsdagen konden we Rotterdam zien branden door de rode gloed tegen de lucht. Na de oorlog is het helemaal volgebouwd.

In 1960 ben ik met mijn eigen gezin weer in de Jan de Weertstraat komen wonen, nu op nummer 17. In 1971 zijn we voorgoed uit de Jan de Weertstraat verdwenen en naar Borne verhuisd.

Adrie Muussies


Reacties: 1-1
Door Gast: Rob Kamminga @ 2020-12-11 18:45:24
Wonen in de Jan de Weertstraat 34
Goeden avond,
Ik was op zoek naar jeugdherinneringen m.n in de Jan de weertstraat waar ik woonde vanaf 1957 tot 1962 toen ik ben gaan varen mijn moeder was onderwijzeres en had nog eeh oudere broer en een toen ingetrouwde zus heb er die paar jaar een prima jeugd gehad.
Gr. Rob Kamminga
Reacties: 1-1
De reageermogelijkheid is momenteel gesloten.