Uw zoekopdracht Uw zoekopdracht

Lieve Alie

 Lieve Alie,

Vorige maand, op 1 april, ging de speeltuin in de Rederijkersstraat weer open.We hadden vlug gegeten en wilden er gauw naartoe. We moesten er vroeg zijn, anders was er geen schommel meer vrij en dat is toch het leukste in de speeltuin.
Ik zou nog even naar de wc gaan, maar mijn zus zat erop. Ik riep: "Opschieten!"
Ze kwam de wc uit, pakte me beet en duwde mij erin. Dom genoeg hield ik me in evenwicht door me aan de deurpost vast te houden. Mijn zus deed de deur dicht met  mijn vinger ertussen. Ik schreeuwde, maar ze had er geen erg in.

Het deed heel erg pijn. Mijn vader werd van de tuin in het landje geroepen en is met mij voorop de fiets naar ziekenhuis Zuidwal gereden. Daar bleek dat het topje van mijn wijsvinger er bijna af was. Gelukkig kon de dokter het er nog aannaaien, maar wel moest mijn nagel eraf getrokken worden.
De zuster die mij verbond was heel erg lief. Ze zei: "Je moet later ook verpleegster worden, dat is een heel mooi beroep".

Mijn vinger geneest nu goed, maar ik zal er wel een litteken van overhouden. Ook moet ik nog heel veel keren naar het ziekenhuis voor controle.
In het ziekenhuis zie je pas dat er veel ergere dingen zijn dan het topje van je vinger. Het lijkt  mij ook heel mooi om verpleegster te worden. Ik moet dan wel veel leren, maar het lijkt mij heel fijn om anderen te kunnen helpen als ze ziek zijn. Misschien kan ik vast een EHBO-cursus doen, maar ja, ik ben pas acht.

De speeltuin vind ik nog steeds erg leuk. Er is ook een aardige bewaker. Als er iets is, kun je altijd bij hem terecht. Als ik met mijn vriendinnetje uit school kom vanaf de Ferrandweg komen we erlangs en kunnen  we ons even uitleven, want we hebben een strenge meester.
Tot de volgende keer, dan schrijf ik wat over school.

Groetjes van je nichtje Wil Stam

Reacties: Geen berichten
De reageermogelijkheid is momenteel gesloten.