Uw zoekopdracht Uw zoekopdracht

Slagerij van Olphen

Rob van Olphen

Ik groeide op in ons familiebedrijf Slagerij van Olphen, en zag mijn ouders tot laat in de avond in de weer met het vullen van en kwartjes wisselen voor de eerste automatiek in Nederland!
Als kind wisten we alles van varkensoortjes snijden en staartjes schoonmaken, we bezorgden boodschappen door heel Den Haag. We leerden Indische Saucijsjes maken met de ‘smaak van Tempo Doeloe’. Het recept kregen we van een Indische Hagenaar. De zaak is er niet meer, maar mijn neef maakt ze nu nog… in Utrecht!

Reacties: 1-7
Door Gast: Kees de Ridder @ 2014-06-14 12:38:04
oude klant
Mijn vader Herman is van 1905 en woonde o.a. in de Rijswijksestraat alwaar de vader van bovengenoemde slager al een winkel had. Als gevolg daarvan zijn mijn ouders, want mijn moeder woonde daar ook, altijd klant gebleven. Ik herinner me dat de bestelling altijd door een knecht werd gebracht op ons adres aan de Wolmaransstraat en later door de zoons van Olphen, m.n. Han.
Hij heeft ons mijn broer en ik destijds uitgenodigd voor het bijwonen van de beroemde voetbalwedstrijd Engeland- Hongarije, uitslag 3-5. De huiskamer van de familie van Olphen was ingericht als een bioscoop met verduistering en banken van het belendende weeshuis. Leo Horn was de scheidsrechter en in de rust konden mijn broer en ik de andere kijkers pas zien.
Uiteraard heb ik de familie in de pers gevolgd met verhalen over de Noordpool, de USA met Johnnie Jordaan en Willy Alberty en de diverse handbal successen. Er stond ook nog een van Olphen op de Haagse Markt, enfin dat voetballen heeft de meeste indruk op ons gemaakt met dat kleine toestelletje op de schoorsteen. Tot slot heb ik uit eerbied voor jullie familie de H. Mis nog bijgewoond in de H. Agneskerk b.g.v. het overlijden van de jong gestorven Han.
Door Gast: Rob van olphen @ 2016-05-19 00:23:08
Slagerij van olphen
Ik kan de wedstrijd ook nog heriinerer met poeskas de Hongaar en dat we bij jullie op de fiets de bestelling thuis brachten ben bezig met een verhaal over de slagerij en m'n familie komt in de oud Hagenaar met vr groet Rob ben inmiddels 73en sta nog 2x in de week op de Rotterdamse markt met veel plezier onze moeder is inmiddels 96 jaar en woont in onderwateshof in rijswijk
Door Gast: Rene P.A. Van Poeteren @ 2017-07-17 08:32:04
herinnering aan een goede vakman slager
Ik kan mij de slagerij en jullie goed herinneren, wij woonden op de Loosduinsekade.
Het was alijd gezellig in de winkel en het vlees en beleg e.d. was altijd van een goed kwaliteit.
Ik weet nog dat jullie uierboord (koeientiet) verkochten en als het er even niet was of je vader was er toevallig meebezig om het te braden werden we op de hoogte gehouden als het klaar was. Mijn broer Guus was bevriend met ik dacht Ton. Ik keek toen ook naar handbal met de Van Olphens. Kortom ik heb hele goede herinneringen aan de familie en de slagerij. In 1975 ben ik naar Leeuwarden vertrokken en miste de slager erg.
'
Rene P.A. Van Poeteren
Door Gast: Willem Slagmoolen @ 2017-08-23 19:19:05
van Olphen
Ik ben een kleinzoon van Opoe Vrolijk.Ik ging na de oorlog met je broer Han om.De slagerij was op nummer 512,mijn opoe woonde in de poort op 513.Ik ken al je broers en je vader en moeder.
Door Gast: Fred Kamerbeek @ 2018-07-31 09:05:30
Herinneringen
Tijdens de MULO schooljaren was ik goed bevriend met Ton van Olphen. Uit school ging ik vaak mee naar de Loosduinseweg en voor de winkel sleutelden we wel eens aan onze brommers.

Vaak op weg naar huis bestellingen voor kleine straatje Beeklaan meegenomen, gewoon omdat ik er toch langs kwam.

Indische Saucijsjes maken in de slagerij ook veel gedaan, vaak samen met Fred en Rob van Olphen.

Fijne herinneringen aan de vriendschap met Ton.
Door Gast: Hans Scholten @ 2018-10-07 21:06:39
rob van olphen
hi Rob ,je vader heeft destijds het konijn voor ons geslacht dat van mijn opa was geweest. en je broer die naar amerika is gegaan heeft nog eerst de t.v. en antenne geplaatst bij ons op de n.w.buitensingel. ook met m,n vader samen bij jullie voetbal op t.v. gekeken voor dat wij er zelf een hadden.werd ook op de markt aangesproken door je broer daar die mij had herkent.leuke tijd geweest bij jullie allemaal en altijd gesmult van de vleeswaren en het vlees
Door Gast: Henk starrenburg @ 2020-03-20 17:35:47
Werken in de slagerij op de loodduinsewe
Ik woonde in de cartesiusdwarsstraat en in de van marumstraat woonde Henk van olphen ik was een jaar of ,14 toen ik bij jullie in de slagerij kwam werken om Indische sausijsen te draaien en knopen ik ging ook mee met de bus om Indische sausijsen en Indische artikel te verkopen bij Indische mensen in a.dam na een tijdje ging Henk van olphen naar Amerika emigreren ik volg noch steeds de handbal sport .ik zat toen op de detailhandel school in de gheynstraat vandaar dat ik bij jullie s,avond en op de vrije dagen helpen ik heb 59 jaar in Den Haag gewoond woon nu in berkelen Rodenrijs al 15 jaar ik word dit jaar 74 jaar mijn oudste zoon heeft sinds 15 jaar een vishandel in Bergschenhoek waar ik nog een dag in de week help ,heb nog een zoon die is planner Han kan ik natuurlijk ook groetjes Henk
Reacties: 1-7
De reageermogelijkheid is momenteel gesloten.