Uw zoekopdracht Uw zoekopdracht

  Hoe doet u zelf mee

  Je eigen geschiedenis
  Geschiedenis trekt de laatste jaren steeds meer belangstelling en meer dan ooit schrijven mensen zelf hun geschiedenis. Vroeger kostte het maken van geschiedenis tijd en geld en moest er moeizaam worden getypt op een schrijfmachine. In het digitale tijdperk ligt de drempel veel lager. Schrijven op een computer is veel minder moeilijk en nieuwe technieken geven weer meer mogelijkheden om je eigen geschiedenis te publiceren. Je kunt tegenwoordig je eigen geschiedenis omzetten in een filmpje en dit publiceren op internet. Een korte geschiedenis over jezelf wordt Digi-Tale genoemd, een digitaal verhaal.

  Voor iedereen
  Een Digi-Tale is kort en bondig en na enige oefening voor iedereen een geschikte methode om een korte geschiedenis te maken. Een middenstander kan er in beschrijven waarom zijn werk zo leuk was en wat zijn bedrijf zo interessant of succesvol maakte. Een leerling van een huishoudschool vertelt wat haar school zo bijzonder maakte en hoe deze school haar leven heeft beïnvloed. Een bewoner van de Keizerstraat ‘op’ Scheveningen vertelt over het wel en wee in de winkelstraat in de jaren vijftig.

  Leerzaam
  Digi-Tales geven de kijker in korte tijd een beeld van het leven van mensen uit een andere tijd, een andere wijk, een andere cultuur en van mensen met een ander beroep of van mensen met een heel ander leven. Met een digitale maak je kennis met andere mensen, met andere opvattingen van mensen die ook aardig blijken te zijn en daardoor verruimd een digitale je blik.

  Zelf geschiedenis schrijven of verhalen toevoegen? 
  Heeft u ook verhalen over de genoemde thema’s dan kunt u uw herinneringen in de vorm van een geïllustreerd verhaal toevoegen aan de website. Ook kunt u kort reageren op de verhalen van anderen. Zelf een Digi-tale toevoegen is , wegens mogelijke problemen met het auteursrecht, niet mogelijk.

  Bekijk de demonstratiefilm: Haagse herinneringen - Vastleggen erfgoed met de Digi-Tale methode


  Voor informatie over het technische gedeelte van de Digi-Tale bekijkt u de Instructie Windows Movie Maker versie 5.1


  Iedereen kan het en overal; dus … aan de slag

  Samen met stadsgenoten geschiedenis schrijven
  Wilt u als museum of erfgoedinstelling Digi-Tales maken en/of  een Verhalentafel organiseren voor uw medewerkers, bezoekers of belangstellenden?

  De Digi-Tales methode is een eenvoudige manier om zelf geschiedenis te schrijven en in beeld te brengen.
  Voor meer informatie neemt u contact op door gebruik te maken van het contactformulier onder de tab 'contact' op deze website.