Uw zoekopdracht Uw zoekopdracht
PDF PDF Print

De bootreis van IndiŽ naar Holland

Bing Thung

Het is 1958 en we moesten uit Indonesië vertrekken omdat we de Nederlandse nationaliteit hadden. Vanuit Tantjung Priok gingen we aan boord van de Castel Felice. Twee neven haalden ons op in Rotterdam en brachten ons naar pension in Arnhem. Het tijdperk Indië is afgesloten en wat doen we met dat heimweegevoel naar vroeger? Jaarlijks nog houden we met de hele familie een reünie in Hotel New York.

Reacties: 1-2
Door Gast: Steven @ 2013-08-15 23:30:34
Castel Felice
Hallo,

Ik kwam toevallig op deze site omdat ik opzoek was naar info over de castel Felice.
Mijn moeder is namelijk ook in '58 met deze boot naar Nederland gekomen.
Zag in het filmpje de foto van mijn moeder met mijn opa oma tante en oom voorbij komen.
Heel leuk om te zien en om iemand hierover te horen, aangezien er niet heel veel informatie is over de castel Felice.

Met vriendelijke groet,

Steven
Door Gast: Ankie van der Valk-Leepel @ 2017-06-19 12:23:56
Italiaanse herinneringen
Goedendag,

Ik herkende zoveel in uw verhaal over de reis naar Nederland met een Italiaanse boot. Wij hebben in mei 1954 met de Oceania de boottocht gemaakt. Ons gezin (oma van 80, mijn moeder en mijn 2 zussen) kwam uit Bandoeng. Op deze boot voeren ook een paar Italiaanse mannen mee die in AustraliŽ hadden geprobeerd een bestaan op te bouwen maar de heimwee dreef ze toch weer terug naar ItaliŽ. Mijn oudste zus was een hele knappe meid en had veel sjans bij ze! Ik was zes jaar en vond het allemaal heel spannend.
In Napels hebben we nog een trip naar Pompeii gemaakt en vanaf Genua gingen we met de boottrein naar Nederland. Daar wachtten de familieleden die al eerder de reis hadden gemaakt.
Ook voor mijn oma was dit de eerste keer dat ze Nederland zag. Het bleek allemaal te veel voor haar. Het wonen in een contractpension, allemaal opgepropt bij elkaar, bovendien op de eerste verdieping terwijl zij de trappen nauwelijks op of kon, het maakte dat zij datzelfde jaar in november overleed.

Met vriendelijke groet,
Ankie van der Valk
Reacties: 1-2
Uw reactie
Naam (Log in): 
E-mailadres: 
Onderwerp: 
Bericht: