Uw zoekopdracht Uw zoekopdracht
PDF PDF Print

'Blokje om'

'Blokje om' was het maandblad van de centrumcommissie van het Wijk- en Dienstencentrum Mariahoeve. In dit blad werden iedere maand de activiteiten die in en buiten het centrum plaatsvonden gepubliceerd.

Ik vond in mijn archief een exemplaar van april 1986. Wat stond er zoal in?
Een causerie door H. Felderhof over 'Oranje zonder franje', dansavonden, een vergadering van de Vereniging van Huisvrouwen, de telefooncirkel, een artikel over vogels geïllustreerd met mooie tekeningen, wandelingen voor natuurliefhebbers.
Bij de 'Korte berichten' een concert in de Pax Christikerk, een verslag van de ijspret op de ondergelopen tennisbaan, een expositie van kunst in het winkelcentrum, een rommelmarkt.
Op één pagina stond, heel handig, informatie zoals de adressen en telefoonnummers van de huisartsen en de apotheek, de spreekuren van allerlei diensten in het centrum en de kerkdiensten in de wijk.
De cursussen werden aan het begin van het seizoen in 'Blokje om' opgenomen. Ik noem er enkele waaraan ik zelf heb meegedaan: bloemschikken, sierknippen, kaarten maken en een heel nuttige cursus: eigen kleding maken. Na afloop van deze cursus werd een modeshow gehouden. Keurig liep men over het podium. Een speaker besprak de gemaakte kleding.De redactie van het maandblad was in handen van de heer C.F. Brands. Hij heeft dat gedurende vele jaren met veel enthousiasme en inzet gedaan. Na zijn overlijden heeft mevrouw Onrust tot aan de opheffing van het blad de redactie verzorgd. 'Blokje om' werd huis aan huis bezorgd door leden van de Scouting onder leiding van de heer G. van Niekerk.
Als blikvanger stond op de achterzijde van het blad een advertentie van bakker Van den Burg: de 'Taart van de maand'. Wijkbewoners die zich verdienstelijk hadden gemaakt voor de wijk of voor andere bewoners kregen een prachtige hazelnoottaart cadeau.

Jammer dat ons Blokje om er niet meer is. Voor een aantal mensen is dit een gemis. Er gebeurt nog steeds veel in de wijk, maar door gebrek aan goede publiciteit weet men hier niets meer van.

Wil v.d. Poll-Saeys
 

Reacties: Geen berichten
Uw reactie
Naam (Log in): 
E-mailadres: 
Onderwerp: 
Bericht: